День української писемності і мови

2018-11-09

/Files/images/DSCN0356 (Копировать).jpg

Чужу мову можна вивчити за шість років,

а свою треба вчити все життя.

Франсуа Вольтер

Кожна епоха дарує людству нові винаходи й відкриття. Але найбільшим було письмо. Писемні знаки дали людям можливість зберегти істинне знання. Адже саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому.

З нагоди Дня української писемності і мови 9 листопада 2018 р. у Кінськороздорівському НВК вчителями української мови і літератури Монзалевською В.П. та Покатаєвою Н.В. було проведено урочисту лінійку “ Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить’’. З вуст школярів звучали слова і пісні, що показують красу і багатство рідної мови. Яскравою була сценка “ Розмова Кирила з Мефодієм” . Саме ці просвітителі створили алфавіт, що був прямим попередником слов’янської мови . Усіх вразив діалог Мови та Барвінка, в якому звучав заклик не цуратись рідної мови.

Учні школи взяли активну участь у І (шкільному) етапі конкурсу знавців рідної мови імені П. Яцика.

Старшокласники ( учні 9-11 кл.) приєдналися до національного флешмобу “Єднаймося навколо мови “ (узяли участь у написанні традиційного радіодиктанту єдності).

По класах було проведено години спілкування, присвячені Дню української писемності і мови.

На ІІ поверсі облаштовано стенд “ Мова – коштовний скарб народу “

Не цурайтесь,люди,мови,не цурайтесь роду

Як загасне рідне слово, не буде народу.

/Files/images/DSCN0360 (Копировать).jpg/Files/images/DSCN0372 (Копировать).jpg/Files/images/DSCN0376 (Копировать).jpg/Files/images/DSCN0380 (Копировать).jpg/Files/images/DSCN0386 (Копировать).jpg/Files/images/DSCN0401 (Копировать).jpg/Files/images/DSCN0407 (Копировать).jpg/Files/images/DSCN0417 (Копировать).jpg/Files/images/DSCN0422 (Копировать).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 344

Коментарi